Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Mercimek Çorbası

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Mercimek Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 7 su bardağı su
• 2 adet soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tablet tavuk suyu bulyon
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı kuru nane

Mercimek Çorbası Tarifi:
Soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun. Önceden yıkadığınız mercimeği, salçayı ve 1 tablet tavuk suyu bulyonu soğanların bulunduğu tencereye atın. Ardından kaynar su ilave edin. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra tenceredeki malzemeleri ince bir süzgeç yardımıyla süzün (bu işlem mercimeği daha küçük parçalara ayırmak için). Süzdükten sonra tekrar tencereye alarak bir kere daha kaynatın. Son kaynama sırasında ağız tadınıza göre nane, tuz ve kırmızı biber ekleyin.

Tags: dünya mutfaklarıEt Yemekleri
Previous Post

Saray’dan bayrama özel yeni ürün

Next Post

Kiraz Yaprağına Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kiraz Yaprağına Sarma

Kiraz Yaprağına Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki