Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

Malzemeler
• 3,5 su bardağı un
• 1,5 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı eritilip ılınmış tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
• 1 paket vanilya
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 1 küçük kase kayısı marmeladı

Marmelatlı Kurabiye Tarifi:
Unu, pudra şekerini ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını, rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ince çekilmiş fındık içini ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında açın. Kalıpla veya kahve fincanı
ağzıyla yuvarlak hamurlar halinde kesin. Yuvarlak hamurların yarısının orta kısmını şişe kapağı ile keserek çıkartın. Tam olan
halkaların üzerine ortası delik halka hamurları yerleştirin. Ortasındaki delikli bölüme marmelat doldurun. Önceden ısıtılmış
170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

OKU ➤  ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

Tavsiye

Diyetlerde Yapılan En Büyük 5 Hata

Diyetlerde Yapılan En Büyük 5 Hata

DİYETLERDE YAPILAN EN BÜYÜK 5 HATA Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, yaklaşan bahar ile birlikte kilo …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir