Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Marmelatlı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Marmelatlı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 3,5 su bardağı un
• 1,5 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı eritilip ılınmış tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
• 1 paket vanilya
• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
• 1 küçük kase kayısı marmeladı

Marmelatlı Kurabiye Tarifi:
Unu, pudra şekerini ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını, rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve ince çekilmiş fındık içini ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile 2 cm kalınlığında açın. Kalıpla veya kahve fincanı
ağzıyla yuvarlak hamurlar halinde kesin. Yuvarlak hamurların yarısının orta kısmını şişe kapağı ile keserek çıkartın. Tam olan
halkaların üzerine ortası delik halka hamurları yerleştirin. Ortasındaki delikli bölüme marmelat doldurun. Önceden ısıtılmış
170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Tags: Diyet
Previous Post

Kuşkonmaz Çorbası

Next Post

Yumurta Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yumurta Dolması

Yumurta Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki