Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mardin Çöreği

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Mardin Çöreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 5 su bardağı tam buğday unu
• 125 gram tereyağı
• 125 gram toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı su
• 2 çay kaşığı instant maya
• 1’er tatlı kaşığı tarçın, yenibahar, mahlep,
karanfil tozu, ince çekilmiş rezene
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 çay bardağı file fındık veya badem

Mardin Çöreği Tarifi:
Unu yoğurma kabına alın. Şekeri, mayayı, tuzu ve baharatını ekleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını ve sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur (sütü ve suyu azar azar ilave edin ki hamur çok cıvık olmasın) elde edene dek yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında kabarması için 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbının içine aktarın. Üzerine önce yumurta sarısı sürün, sonra da file fındık veya badem serpin.  200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Kirazlı Smoothie

Next Post

Bomba Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bomba Pasta

Bomba Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki