Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Mardin Çöreği

Mardin Çöreği

Malzemeler
• 5 su bardağı tam buğday unu
• 125 gram tereyağı
• 125 gram toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1,5 su bardağı su
• 2 çay kaşığı instant maya
• 1’er tatlı kaşığı tarçın, yenibahar, mahlep,
karanfil tozu, ince çekilmiş rezene
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 çay bardağı file fındık veya badem

Mardin Çöreği Tarifi:
Unu yoğurma kabına alın. Şekeri, mayayı, tuzu ve baharatını ekleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını ve sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir hamur (sütü ve suyu azar azar ilave edin ki hamur çok cıvık olmasın) elde edene dek yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Oda ısısında kabarması için 1 saat kadar dinlendirin. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbının içine aktarın. Üzerine önce yumurta sarısı sürün, sonra da file fındık veya badem serpin.  200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Türkiye Taze Sıkma %100 Meyve Suyu İle Tanışıyor: “Zumosol”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir