Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Mantarlı Turnayemişli Makarna

by Hatice Ünal
04 Eylül 2024
in Tatlı Tarifleri
474 20
0
Mantarlı Turnayemişli Makarna

PR-Materialien

741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet küçük boy soğan

500 gram istiridye mantarı

4 dal maydanoz

320 gram pappardelle cinsi makarna

50 gram turnayemişi kurusu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1-2 çay kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)

4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun yapraklarını ayırıp kıyın. Makarnayı paketteki pişirme önerisine göre haşlayın.

Ayrı bir tavada soğanları ve turna yemişlerini 3-4 dakika kavurun. Bu karışımı ayrı bir kaba alın. Aynı tavada yağı kızdırın ve mantarları altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Üzerine ayrı kaba aldığınız soğan turnayemişi karışımını ekleyin.

Makarnayı süzün. Makarna suyundan 1 su bardağı kadarını ayırın. Bu suyu mantarlı karışıma ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Karışımı kıvamlı hale getirmek için ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. Süzdüğünüz makarnayı da karışıma ekleyerek harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerini, isteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servise hazır edin.

 

Tags: dessertFoodmakarnamantarlı makarnaMantarlı Turnayemişli MakarnaSpagettiturnayemişiturnayemişli makarnayemek zevkiyummy
Previous Post

Fırın Sütlaç

Next Post

Profiterol

Hatice Ünal

Next Post
Profiterol

Profiterol

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki