1 kilo ayıklanmış yıkanmış ıspanak.
250 gram haşlanmış doğranmış mantar
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı beyaz un
3 adet taze soğan
100 ml. çiğ krema
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Bir tava içerisine sıvı yağı ilave edin, mantarları, taze soğanı ve çiğ kremayı ekleyerek 10 dakika pişirin.
Bu arada başka bir tencereyi ocağa koyup boş olarak ısıtın. Kızmış olan tencereye ıspanakları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan ıspanaklara sütün içine koyup karıştırdığınız beyaz unu yavaş yavaş yedirin. Tuzunu ayarlayın. Bir tavada kavurduğunuz mantarları da ıspanağın olduğu tencereye ilave edin. Bu şekilde karışımı sütünü çekene kadar kavurun. 3 – 5 dakika dinlendirdik den sonra servis aşamasına geçin.