Ana Sayfa » Tarifler » Mantar Soslu Burger

Mantar Soslu Burger

1482

Malzemeler

1 adet burger ekmeği

Köftesi İçin:

140 gram köftelik kıyma (kalın çekim)

4 gram tuz.

2 gram karabiber

Yarım yumurta

Sosu İçin:

2 gram köri baharatı

40 gram istiridye mantarı.

20 gram tereyağı

80 gram krema

3 gram tuz

1 gram karabiber

10 gram rokfor peyniri (Blue cheese)

Hazırlanışı:

Bir tavada ince doğranmış mantarları tereyağı ile soteleyin. Daha sonra peynir, krema ve köri baharatını ilave edip koyu bir sos elde edin. Arzu edilirse dereotu veya maydanoz ilave edilebilir. Ekmeğin altına karamelize soğanı sürün. Üstüne burger köftesi ve onun üzerine de elde ettiğiniz sosu döküyoruz.

Sos için; Terayağını tavada eritin, mantarları soteleyin. Ardından peyniri, baharatları ve kremayı ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Karamelize soğan için; Soğanları ince kesim piyazlık doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine bir miktar esmer şeker ilave edin. Son olarak

balsamik sirke ilave edin.

OKU ➤  Da Mario Kalamış’da İtalya’nın ‘19 Şehrinden 19 Farklı Pizza’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir