Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Manisa Kebabı

by Yemek Zevki Editör
24 Haziran 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Manisa Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

manisa

Malzemeler:

600 gram dana döş kıyma
Tuz, karabiber
1diş sarımsak
1 adet kapya biber
10 dal maydanoz
2 adet hazır tırnak pidesi
150 gram yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1  su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Köfte için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve blenderda ezdiğiniz kaypa biberini ekleyin. İyice karıştırıp üzerini örtün ve buzdolabına aktarın. 1 saat dinlenmeye bırakın.

Sosu için; Tereyağını eritip salçayı kavurun. Daha sonra sıcak suyu ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.

Dinlendirdiğiniz köfte hamurundan küçük parçalar kopararak ortalama 5 cm uzunluğunda, 1 cm kalınlığında küçük silindir köfteler hazırlayın. Köfte hamurlarını şişe dizin. Izgarada şişleri kızartın.

Servis tabağına kızarmış ve küp şeklinde kesilmiş pideyi yerleştirin. Üzerine kaşık yardımı ile kalın bir tabaka halinde yoğurt sürün. Tereyağlı salçalı sosu da yoğurdun ve pidenin üzerini örtecek şekilde dökün. En son ızgarada kızarttığınız şişleri yerleştirin. Maydanoz ile süsleyip hemen servis yapın.

 

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Koska , Tahin-Bal’ı Cam Kavanozda Buluşturdu

Next Post

Çöp Şiş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çöp Şiş

Çöp Şiş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki