Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pratik Yemekler

Mamzana

by Yemek Zevki Editör
30 Mayıs 2014
in Pratik Yemekler
488 5
0
Mamzana
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tabak

Malzemeler:
> 2 adet orta boy bostan patlıcanı
> 2 adet salçalık kırmızıbiber
> 5-6 yaprak kurutulmuş domates
> 1 adet orta boy soğan
> 2 adet küçük boy sivri biber
> 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş)
> 1,5 çorba kaşığı biber salçası
> 1 çorba kaşığı zeytinyağı
> Tuz, kimyon
> 1 adet büyük boy domates

Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 10 dakika kadar beklettikten sonra zar şeklinde doğrayın. Patlıcanı birkaç yerinden kürdanla delip fırında veya ızgarada yumuşayıncaya kadar közleyin. Salçalık biberlerin sap kısmını kesip çekirdeklerini temizleyin. Temizlediğiniz biberleri patlıcanlarla birlikte aynı şekilde yumuşayıncaya kadar közleyin. Patlıcanları soyun ve zar şeklinde kesip çukur bir kaba aktarın. Közlenmiş biberleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuzla ovduktan sonra acı suyunu sıkarak çıkartın. Sivri biberleri de ince doğrayın. Salçayı zeytinyağı, süzme yoğurt ve kimyonla birlikte karıştırın. Salçalı-yoğurtlu karışımı, taze domates dışındaki kalan tüm malzeme ile karıştırın. En son zar şeklinde doğranmış taze domatesi ekleyin. Hafifçe karıştırıp servise hazır edin.

 

Tags: sebze yemekleriyöresel yemekler
Previous Post

Çiroz Salatası

Next Post

Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki