Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mahlepli Tuzlu Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
26 Nisan 2016
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
1
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cs_0013Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi 

Mahlepli Tuzlu Kurabiye İçin Malzemeler:

250 gram margarin

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

Üzeri için:

2 adet yumurtanın sarısı

2 su bardağı susam

Mahlepli Tuzlu Kurabiye Hazırlanışı:

Margarini küçük parçalar halinde doğrayın. Mahlep, tuz, şeker, kabartma tozu ve elenmiş unu yoğurma kabında harmanlayın. Ufalanmış margarini ekleyip parmak uçlarınızla karışıma yedirin.

Sirke, sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içi ile kalem inceliğinde yuvarlayın. Çubuğu ortadan ikiye katlayıp iki tarafından tutarak ters yönlere çevirin. İki ucunu, şeklini bozmadan birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam dolu bir kasenin içine batırıp bir tarafını susama bulayın.

Hazırladığınız kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında susamlar nar gibi kızarana kadar pişirin.

#tuzlukurabiye #MahlepliTuzluKurabiye #mahlep #Kurabiye

Tags: KurabiyemahlepMahlepliTuzluKurabiyetuzlukurabiye
Previous Post

Kuru Börülce Piyazı

Next Post

Portakallı Zencefilli Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Portakallı Zencefilli Kurabiye

Portakallı Zencefilli Kurabiye

Comments 1

  1. hatice says:
    10 yıl ago

    Siteniz çok güzel, tarifler harika, çok teşekkürler.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki