Ana Sayfa » Haber Turu » Lor Peyniri Ye, Hastalıklardan Korun

Lor Peyniri Ye, Hastalıklardan Korun


Bağışıklık sistemi zayıf kişilerin, sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olan lor peynirinin sağlığa yararları saymakla bitmiyor. Özellikle içerdiği serum protein ile vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayan lor peyniri, sporcuların da sağlıklı beslenme listesinde ilk sırada.  

Bağışıklık sisteminizin güçlenmesine katkı sağlamak için lor peyniri yiyebilir, hastalıkları kendinizden uzak tutabilirsiniz. Uzmanlar; kansere karşı koruyucu olmasından mide rahatsızlıklarının giderilmesine,  kemiklerin ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar sayısız faydası olan lor peynirinin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Vücut için önemli olan protein, yağ, kalsiyum ile birçok mineral ve vitamin zengini bir besin olan lor peynirinin sağlık üzerine sayısız yararlarının bulunduğu kaydediliyor. Lor peyniri biyolojik değeri en yüksek olan protein grubu olan serum proteininin bulunmasından dolayı özellikle sporcular ile bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, hipertansiyon ve astım hastaları için öneriliyor. Serum proteinin besinsel ve fonksiyonel özellikleri yüksek bir protein grubu olduğu vurgulanırken, serum proteinlerinin tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini sağladığı ayrıca aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas sakatlanmalarında iyileştirici etki gösterdiği kaydediliyor. Serum proteininin bağışıklık sistemi hücrelerinde de etkili olduğu ifade edilirken, özellikle meme kanserine karşı koruyucu olduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca sindirim sistemi üzerinde de büyük etkisi olduğu söyleniyor. Bu nedenle içinde serum protein bulunduran lor peynirinin sağlıklı beslenme listesinin ilk sıralarında yer alması gerektiği ifade ediliyor.

Diyet yapanların da gözdesi

Lezzetli, yağ içeriği düşük, kremsiz yapıda bir süt ürünü olan olan lor peyniri diyet yapanların gözdesi.

Peynir altı suyundan elde edilen lor peynirinin yağ içeriğinin düşük olduğuna işaret eden Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da diyetlerde lor peynirinin tercih edilmesi gerektiğini kaydetti. Sodyum içeriği düşük olan lor peynirinin tansiyon hastaları için de ideal bir besin olduğunu vurgulayan Garipağaoğlu, lor peynirinin çocukların kemik gelişiminde, yaşlıların kemik-kas kitlesinin korunmasında da etkili olduğunu kaydetti.

Lor peynirinin tatlı bir tada sahip olduğunu dile getiren Garipağaoğlu, lor peynirinin kahvaltıda, çeşitli yemeklerde, tatlılarda, cheesecake yapımında, börek gibi hamur işlerinde ve salata yapımında kullanılabileceğini kaydetti. Garipoğaoğlu, “Tat olarak badem, çikolata, kimyon, sarımsak, limon, Hindistan cevizi, çam fıstığı, ıspanak, şeker, domates ve vanilya ile iyi bir birliktelik sağlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir