Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı

Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı

balık

Malzemeler: 

180 gram somon

10 gram parmesan peyniri

2 çorba kaşığı limon suyu

20 gram taze soğan

10 gram kapari

25 gram tereyağı

40 gram kiraz domates

3 adet kuru domates

1 adet patates

Tuz

Karabiber

1 diş sarımsak

3 yaparak fesleğen

2.5 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:  1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal  yardımı ile taneli kalacak şekilde ezin. Taze fesleğen,  taze soğan ve kuru domatesi ince kıyım doğrayarak  patates salatasına ilave edin. Parmesan peynirini  salataya rendeleyin, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve  karabiber ile tatlandırın. Somonu, tuz, karabiber  zeytinyağı, kekik ile marine ettikten sonra, kızgın bir  tavada önce derili kısmı, sonra diğer yüzü kızartın.  Tereyağı ilave ederek daha önceden ısıttığınız 180  derecelik fırında 7 – 8 dakika kadar pişirin. Somon  pişerken kiraz domatesleri ikiye kesin, sarımsak,  zeytinyağı, kekik ve tuz ile marine edin. Servis  yapacağınız tabağı belirleyin. Tabağın ortasına limonlu  patates salatasını koyun. Somon balığını fırından alıp  patates salatasının üzerine yerleştirin, daha sonra  marine ettiğiniz kiraz domatesleri somon balığının  etrafını dönecek şekilde yerleştirin. Sos olarak;  zeytinyağı, limon suyu ve kapariyi karıştırın. Bu karışımı  balığın üzerinde eşit orantılarda gezdirerek servis edin.

OKU ➤  Ege Lokumu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir