Malzemeler:
180 gram somon
10 gram parmesan peyniri
2 çorba kaşığı limon suyu
20 gram taze soğan
10 gram kapari
25 gram tereyağı
40 gram kiraz domates
3 adet kuru domates
1 adet patates
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
3 yaparak fesleğen
2.5 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: 1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal yardımı ile taneli kalacak şekilde ezin. Taze fesleğen, taze soğan ve kuru domatesi ince kıyım doğrayarak patates salatasına ilave edin. Parmesan peynirini salataya rendeleyin, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Somonu, tuz, karabiber zeytinyağı, kekik ile marine ettikten sonra, kızgın bir tavada önce derili kısmı, sonra diğer yüzü kızartın. Tereyağı ilave ederek daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 7 – 8 dakika kadar pişirin. Somon pişerken kiraz domatesleri ikiye kesin, sarımsak, zeytinyağı, kekik ve tuz ile marine edin. Servis yapacağınız tabağı belirleyin. Tabağın ortasına limonlu patates salatasını koyun. Somon balığını fırından alıp patates salatasının üzerine yerleştirin, daha sonra marine ettiğiniz kiraz domatesleri somon balığının etrafını dönecek şekilde yerleştirin. Sos olarak; zeytinyağı, limon suyu ve kapariyi karıştırın. Bu karışımı balığın üzerinde eşit orantılarda gezdirerek servis edin.