Ana Sayfa » Tarifler » Limon Kreması
limon kreması

Limon Kreması

Limon Kreması

(4 Kişilik)

Limon Kreması İçin Malzemeler

4 adet limon
125 gram tereyağı
1,5 bardak toz şeker
4 adet yumurta
Yarım vanilya çubuğu

limon kreması

 

Limon Kreması Hazırlanışı

Limonların önce kabuğunu rendeleyin sonra sıkın. Bir tencerede su kaynatın. Ocağı kısın ve cam bir kabı suya temas etmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin. Vanilya çubuğunu kesme tahtasının üzerine yerleştirin ve bıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak üzerinden geçin. Uzunlamasına ikiye ayırın ve bıçağınızın keskin olmayan tarafıyla vanilya tohumlarını çubuktan sıyırın. Rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, tereyağını, şekeri, vanilya çubuğunu ve tohumlarını cam kaba ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve eriyince kabı tencereden alın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve limonlu karışıma yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Cam kabı tekrar tencerenin üzerine yerleştirin ve yaklaşık 10-15 dakika daha sürekli karıştırarak pişirin. Önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara aktarın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir