Ana Sayfa » Haber Turu » Lezita’dan Türkiye’ye bir ilk

Lezita’dan Türkiye’ye bir ilk


Lezita’nın Türkiye’ye ve sektöre bir ilk olarak sunduğu Hızlı Şoklama Sistemi sayesinde piliçler, tek tek dondurulup, paketlendiği için tüketiciler ihtiyaçları kadar pişiriyor. Sonradan pişirilmek üzere poşette kalan piliçler ise don yanığı oluşmadan, sululuğunu, doğal tazeliğini ve proteinini kaybetmeden sağlıklı bir şekilde saklanabiliyor.

İlk olarak Lezzeti Âlâ Serisi’ndeki Piliç Yarım Fileto, Baget ve Uçsuz Kanat ürünlerine uygulanan Hızlı Şoklama Sistemi’nin, önümüzdeki dönemde Lezita’nın tüm ürün gruplarında uygulanması planlanıyor.

“Hayatın Lezzeti” sloganıyla hayata lezzet katan Lezita, son derece yenilikçi bir sistem olan Hızlı Şoklama Sistemi’ni, ilk olarak pazara sundu. Bu yöntem sayesinde piliç eti, günlük, taptaze, sululuğu ve doğallığını hiç kaybetmeden saklanıp; ihtiyaç kadar pişirilebiliyor. Tüketiciler tarafından çok sevilen Lezzeti Âlâ Serisi’ndeki Piliç Yarım Fileto, Baget ve Uçsuz Kanat ürünleri taze üretimin yanı sıra artık hızlı şoklama sistemiyle de üretiliyor.

Lezzeti Âlâ Serisi Hızlı Şoklama Sistemiyle üretiliyor, diğer ürünlere de geliyor

Lezita’nın Türkiye’ye ve sektöre bir ilk olarak sunduğu Hızlı Şoklama Sistemi’nin sağlık, doğallık, lezzet ve tasarruf açısından fark oluşturduğunu vurgulayan Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül, “Lezita Lezzeti Âlâ Serimizde, Hızlı Şoklama Sistemi ile ürettiğimiz ürünler, her şeyden önce Türkiye pazarında bir ilk oluşuyla fark oluşturuyor. Ürünlerimizin, piyasada satışa sunulan dökme donuk ürünlere göre en önemli avantajı ihtiyaç kadar kullanılabilmesi. Paketlerin içindeki her bir ürün, tek tek dondurulduğu için kullanılacak ürün ihtiyacı kadarı paketten tek tek alınabiliyor. Bu sayede de paketin tamamı çözdürülmek zorunda kalınmıyor. Piliç eti, sululuğunu kaybetmeden ve don yanığı oluşmadan doğal lezzetinde saklanabiliyor. Yenilikçi sistemimiz sayesinde tüketicilerimize sağlık, lezzet, doğallık ve tasarrufu bir arada sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm ürün grubumuzu bu sisteme dahil edeceğiz” dedi.

OKU ➤  Nespresso’dan İki Yeni Tat: Kazaar Ve Dharkan

Günlük taze piliçler önce şoklanıyor, sonra paketleniyor

Parça paket hattında günlük taze olarak temin edilen piliç parçaları hat boyunca bantlarda taşınarak, hiç bekletilmeden hızlı şoklama sistemi ile tek tek birbirine temas etmeden

şoklanıyor. Şoktan çıkan piliç parçaları yine süre giden hatta otomatik tartım makinelerinde tartılarak, dikey dolum makinesinde paketleniyor.

Piliç etinin doğal lezzeti korunuyor

Yavaş şoklamada et kendi doğal suyunu kaybedip, tadı yavanlaşabiliyor. Oysa, Hızlı Şoklama Sistemi’nde, su, etin içine hapsediliyor. Bu sayede de etin sululuğunu kaybetmesi engellenerek, doğal lezzetinin ve içindeki tüm proteinin korunması sağlanıyor.

Poşet içerisinde oluşabilen don yanığı engelleniyor

Dökme donuk ürünlerde donma ve muhafaza süreçlerinde mutlak suretle don yanığı oluşurken, Hızlı Şoklama Sistemi ile üretilen Lezita Lezzeti Âlâ Serisi’ndeki ürünlerde böyle bir sorun yaşanmıyor. Poşetler içerisinde muhafaza edilen ürünlerde don yanığını engelleniyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir