Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Lahanalı Kinoa Kayıkları

Lahanalı Kinoa Kayıkları

7

Lahanalı Kinoa Kayıkları Malzemeler:

> 1 su bardağı kinoa

> 1 adet küçük boy mor lahana

> 1 adet kırmızı soğan

> 1 küçük kase ceviz içi

> Birkaç dal maydanoz

> Birkaç dal dereotu

> 1 paket Yedikule marulu veya göbek marul

Sosu İçin:

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 tatlı kaşığı balsamik sirke

> 1 çay kaşığı nar ekşisi

Lahanalı Kinoa Kayıkları Hazırlanışı:

Kinoayı soğuk suda birkaç saat kadar bekletin, daha sonra yıkayıp süzün. Tencereye 2 su bardağı suyu aktarın. Su kaynayınca kinoayı ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Kinoayı suyunu çekene kadar haşlayın. Ocaktan alın, demlenmesi için 5 dakika daha dinlendirin. Kırmızı soğanı soyup zar şeklinde doğradıktan sonra tuz ile ovarak acı suyunu giderin. Yeşillikleri kıyın. Ceviz içini de en fazla nohut büyüklüğünde doğrayın. Kuru malzemeleri bir kapta birleştirin. Sos için; tüm malzemeyi küçük bir kavanoza aktarın. Kavanozun kapağını kapatıp karışımı iyice çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Sosu salata malzemesine ekleyip tatlandırın. Tercihen küçük Yedikule marullarını yaprak yaprak ayırın. Salata malzemesini marulların ortasına paylaştırın. Hemen servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir