Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Salata Tarifleri

Lahanalı Kinoa Kayıkları

by Yemek Zevki Editör
03 Aralık 2014
in Salata Tarifleri
473 20
0
Lahanalı Kinoa Kayıkları
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

7

Lahanalı Kinoa Kayıkları Malzemeler:

> 1 su bardağı kinoa

> 1 adet küçük boy mor lahana

> 1 adet kırmızı soğan

> 1 küçük kase ceviz içi

> Birkaç dal maydanoz

> Birkaç dal dereotu

> 1 paket Yedikule marulu veya göbek marul

Sosu İçin:

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 1 tatlı kaşığı balsamik sirke

> 1 çay kaşığı nar ekşisi

Lahanalı Kinoa Kayıkları Hazırlanışı:

Kinoayı soğuk suda birkaç saat kadar bekletin, daha sonra yıkayıp süzün. Tencereye 2 su bardağı suyu aktarın. Su kaynayınca kinoayı ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Kinoayı suyunu çekene kadar haşlayın. Ocaktan alın, demlenmesi için 5 dakika daha dinlendirin. Kırmızı soğanı soyup zar şeklinde doğradıktan sonra tuz ile ovarak acı suyunu giderin. Yeşillikleri kıyın. Ceviz içini de en fazla nohut büyüklüğünde doğrayın. Kuru malzemeleri bir kapta birleştirin. Sos için; tüm malzemeyi küçük bir kavanoza aktarın. Kavanozun kapağını kapatıp karışımı iyice çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Sosu salata malzemesine ekleyip tatlandırın. Tercihen küçük Yedikule marullarını yaprak yaprak ayırın. Salata malzemesini marulların ortasına paylaştırın. Hemen servis yapın.

Tags: Lahanalı Kinoa KayıklarıLahanalı Kinoa Kayıkları HazırlanışıLahanalı Kinoa Kayıkları MalzemelerLahanalı Kinoa Kayıkları Tarifi
Previous Post

Bambum’dan Kış Sofralarınıza Sıcaklık Katacak Yepyeni Bir Ürün Gala Çay Seti

Next Post

Kış Aylarında Hastalıktan Korunmak İçin Nar Ve Üzüm Gibi Kırmızı Meyvelerin Suyunu Tüketin

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kış Aylarında Hastalıktan Korunmak İçin Nar Ve Üzüm Gibi Kırmızı Meyvelerin Suyunu Tüketin

Kış Aylarında Hastalıktan Korunmak İçin Nar Ve Üzüm Gibi Kırmızı Meyvelerin Suyunu Tüketin

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki