Ana Sayfa » Tarifler » Lahana Lazanya

Lahana Lazanya

lazanya

Lahana Lazanya Tarifi

Lahana Lazanya İçin Malzemeler:
1 adet orta boy beyaz lahana
4 adet büyük kuru soğan
1 adet büyük rendelenmiş havuç
800 gram dana kıyma
500 gram mantar
8 diş ezilmiş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Himalaya tuzu
Karabiber, biberiye, kekik
Opsiyonel: rendelenmiş kaşar peyniri

Lahana Lazanya Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye kaynar su koyun ve biraz tuz ekleyin. Lahanayı kaynar suda yaklaşık 2-3 dakika haşlayın. Yaprakları yumuşak hale gelecek kolay ayrılacak. Yaklaşık 10 adet lahana yaprağını ayırıp suda 5 dakika kadar daha haşlayın. Daha sonra lahana yapraklarını çıkarıp bir peçete yardımıyla üzerlerindeki fazla suyu alın ve beklemeye bırakın. Büyük bir tavaya zeytinyağının ekleyin ve soğanları 3-4 kısık ateşte çevirin. Ardından ince dilimlediğiniz mantarları, rendelediğiniz havucu, sarımsakları, tuz ve baharatları ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirin. Ardından kıymayı ekleyin ve 15 dakika, mantarların suyu iyice buharlaşana kadar pişirin. İnce uzun bir kek kalıbını yağlayın
ve lazanyayı kaç kat yapmayı planlıyorsanız tavadaki harcı o kadar sayıya göz kararı bölün. Böylece lazanyanın tüm katları eşit kalınlıkta olacak. Bekleyen lahana yapraklarını kek kalıbı genişliğinde, ince, damarsız kısımlarından kesin. Tüm katmanların ince kısımlardan oluşmasına dikkat edin, kalın damarlı kısımlar yemede güçlük
oluşturabilir. Bu kısımları daha sonra kapuska yapmak için buzluğa atabilirsiniz. Kek kalıbının en altına bir kat
lahana koyun ve üzerine harcı gezdirin. Ardından tekrar bir kat lahana koyun ve tekrar harcı yerleştirin. Bu işlemi en
üst katmanda lahana kalacak şekilde tekrarlayın. Dilerseniz en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. 180
derece fırında kaşar kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

OKU ➤  Etli Lahana Sarması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir