Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Tandır

Kuzu Tandır

kuzu-tandir

Kuzu Tandır

(6 Kişilik)

Kuzu Tandır İçin Malzemeler

1.800 gram kuzu kol

200 gram kuru soğan

200 gram havuç

5 adet defne yaprağı

20 gram sarımsak

30 gram salça

20 gram un

10 gram tuz

3 gram karabiber

50 gram ay çiçek yağı

50 gram tereyağı

Kuzu Tandır Hazırlanışı

Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir tepsiye serin. Üzerine kuzu kollarını koyun. Kolun üzerine ise, toz karabiber, pul biber, kuru kekik, tuz, ayçiçeği yağı ve yeteri kadar su ilave edip etlerin üzerini folyo kağıdı ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 150 dakika süreyle  pişmeye bırakın.

Pişen etleri, kemiklerinden ayırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, doğranarak  porsiyon haline getirip bir tepsiye dizin.

Sosu için; Ayırmış olduğunuz kemiklerden bir kısmını derin bir kaba koyun. İçine havuç, sarımsak, kuru soğan, salça ve su dökerek, 1 saat süreyle kaynamaya bırakın.

Kaynayan sosu bağlamak için; Ayrı bir kapta un ve karabiberi tereyağında kavurun. Üzerine kaynayan sosu döküp, 30 dakika daha kaynattıktan sonra, porsiyonlamış olduğunuz etlerin üzerine gezdirin.160 dereceye ayarlı fırında tekrar 60 dakika süreyle pişmeye bırakın. Sıcak sıcak servis edin.

OKU ➤  Kuzu Tandır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir