Kuzu Tandır
(6 Kişilik)
Kuzu Tandır İçin Malzemeler
1.800 gram kuzu kol
200 gram kuru soğan
200 gram havuç
5 adet defne yaprağı
20 gram sarımsak
30 gram salça
20 gram un
10 gram tuz
3 gram karabiber
50 gram ay çiçek yağı
50 gram tereyağı
Kuzu Tandır Hazırlanışı
Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir tepsiye serin. Üzerine kuzu kollarını koyun. Kolun üzerine ise, toz karabiber, pul biber, kuru kekik, tuz, ayçiçeği yağı ve yeteri kadar su ilave edip etlerin üzerini folyo kağıdı ile hava almayacak şekilde kapatın. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 150 dakika süreyle pişmeye bırakın.
Pişen etleri, kemiklerinden ayırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, doğranarak porsiyon haline getirip bir tepsiye dizin.
Sosu için; Ayırmış olduğunuz kemiklerden bir kısmını derin bir kaba koyun. İçine havuç, sarımsak, kuru soğan, salça ve su dökerek, 1 saat süreyle kaynamaya bırakın.
Kaynayan sosu bağlamak için; Ayrı bir kapta un ve karabiberi tereyağında kavurun. Üzerine kaynayan sosu döküp, 30 dakika daha kaynattıktan sonra, porsiyonlamış olduğunuz etlerin üzerine gezdirin.160 dereceye ayarlı fırında tekrar 60 dakika süreyle pişmeye bırakın. Sıcak sıcak servis edin.