Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma Tarifi
Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma İçin Malzemeler:
500 gram taze asma yaprağı
2 su bardağı kuru iç bakla
4 adet orta boy soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam reyhan
Bir tutam nane
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Yarım demet dereotu
500 gram kuzu sırt
Tuz, karabiber
Dolma İçin Sos:
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma Hazırlanışı :
Akşamdan ısladığınız iç bakla/ buğday yarmasını haşlayın. İnce doğranmış soğan, rendelenmiş domates biber, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek kavurun. Asma yapraklarını kaynayan tuzlu suda şoklu haşlayın. İç malzemesini koyup bohça şeklinde sarın. Sarmaları koyacağımız tencerenin dibine sote soğan, havuç, asmalar ve kuzu sırtı ile bohça şeklinde sarılan sarmaları dizin. Pişirme sosu için; Tereyağında ince kıyım soğanı soteleyip salsa
ilave edin. 1-2 dakika kavrulduktan sonra suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp, dolmaların üzerine dökün. 2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra kuzu sırtı ile beraber servis edin.