Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma

by Yemek Zevki Editör
07 Ocak 2016
in Tarifler
458 35
0
Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sarmaKuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma İçin Malzemeler:
500 gram taze asma yaprağı
2 su bardağı kuru iç bakla
4 adet orta boy soğan
1 su bardağı aşurelik buğday
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam reyhan
Bir tutam nane
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Yarım demet dereotu
500 gram kuzu sırt
Tuz, karabiber
Dolma İçin Sos:
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı su

Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma Hazırlanışı :
Akşamdan ısladığınız iç bakla/ buğday yarmasını haşlayın. İnce doğranmış soğan, rendelenmiş domates biber, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek kavurun. Asma yapraklarını kaynayan tuzlu suda şoklu haşlayın. İç malzemesini koyup bohça şeklinde sarın. Sarmaları koyacağımız tencerenin dibine sote soğan, havuç, asmalar ve kuzu sırtı ile bohça şeklinde sarılan sarmaları dizin. Pişirme sosu için; Tereyağında ince kıyım soğanı soteleyip salsa
ilave edin. 1-2 dakika kavrulduktan sonra suyu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp, dolmaların üzerine dökün. 2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra kuzu sırtı ile beraber servis edin.

Tags: Baklalı Yaprak SarmaKuzu SırtKuzu Sırt ve Baklalı Yaprak SarmaKuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma HazırlanışıKuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma İçin MalzemelerKuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma Nasıl YapılırKuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma TarifiSarmaYaprak Sarma
Previous Post

Vejetaryen Spring Roll

Next Post

Kuru Şalgam Kavurması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuru Şalgam Kavurması

Kuru Şalgam Kavurması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki