Malzemeler
200 gram kemikli kuzu gerdan eti
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
50 gram toz kırmızı biber
1 adet küçük boy kuru soğan
8 gram tuz
1 adet defne yaprağı
1 adet domates
Hazırlanışı
Kemikli kuzu etlerini; kuru soğan ve defne yaprağı ile birlikte 6 su bardağı suda 2 saat süreyle orta ateşte olmak kaydıyla pişirin. Etleri suyundan süzüp soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede süzdüğünüz suya 1 su bardağı daha su ekleyip, iyice yıkanmış buğdayları yaklaşık 45 dakika orta ateşte haşlayın. Soğuyan etleri kemiklerinden ayırıp ince ince didin. Haşlanmış buğdayın içine ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yoğurdu ayrı bir tencerede çırpıp unu ekleyin. 1 çay bardağı soğuk su açın. İyice çırpıp süzdükten sonra çorbaya azar azar yedirin. Çorba kaynar kaynamaz altını kapatın. Fazla kaynarsa yoğurt kesilir..! Domatesin kabuğunu soyup ikiye kesin. Çekirdekleri ve suyunu sıkın. Bir kaşık yardımı ile de çıkartabilirsiniz. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tereyağında biraz sote edin. Çorba servis yapılırken üzerine ilave edin. Kalan tereyağını eritin. Yanma derecesine yakın toz kırmızı biber ilave edip altını kapatın. Servis yaparken üzerine gezdirin.