Kuz Etli Çağlalı Enginar Malzemeler:
500 gram kuzu eti veya beyaz etli balık
4 adet enginar (temizlenmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
7-8 adet çağla
1 adet soğan (küp doğranmış)
1 adet limonun suyu
Kuz Etli Çağlalı Enginar Hazırlanışı:
Enginarları temizlemek için saplarından 4 santim kalacak şekilde kesin. Dış yapraklarını tek tek kopararak iç yapraklar çıkıncaya kadar temizleyin. iç yaprakların uçunu kesin. Enginarları ikiye bölün. içindeki tüylü kısmını temizleyip limonlu suya atın. Zeytinyağının yarısını ısıtılmış tencereye aktarın. Kuzu etlerini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Etler suyunu çekince soğanı, enginarları, çağlaları, 1 limonun suyunu, tuzu, 1 su bardağı suyu ve kalan zeytinyağını ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin