Kuşkonmazlı Somon Fileto
Kuşkonmazlı Somon Fileto için Malzemeler:
80 gram somon fileto
40 gram tütsülenmiş
Himalaya tuzu
1 adet nektarin
1 adet kuşkonmaz
2 adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz, karabiber, beyaz biber
Zeytinyağı
Kuşkonmazlı Somon Fileto Hazırlanışı:
Somon filetosunu tütsülenmiş Himalaya tuzu ile kaplayın. Kapağını kapatıp buzdolabına aktarın, birkaç saat dinlendirin. Kuşkonmazı temizleyip haşlayın. Somonu dinlendirdikten sonra akan suyun altında yıkayın ve iyice kurulayın. Portakalın suyunu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar, yani jöle kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alın. Füme somonu servis tabağına yerleştirin. Üzerine incecik dilimlenmiş şeftalileri yerleştirin. Kuşkonmazla birlikte servis yapın.