Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Kuşağzı Mantı

by Yemek Zevki Editör
01 Ekim 2013
in Tarifler
473 20
0
Kuşağzı Mantı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mantiMalzemeler:

500 gram un

Tuz, beyaz toz biber

4 adet yumurta

80 gram su

400 gram dana kıyma

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

Sumak, kuru nane

4 çorba kaşığı domates sos

2 çorba kaşığı tereyağı

1 büyük kase yoğurt

Taze nane yaprakları

 

Hazırlanışı:

Hamur için; Unu, tuzu ve beyaz biberi eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları ve suyu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlendirin.

İç malzemesi için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış sarımsağı, tuzu ve beyaz toz biberi ilave ederek iyice yoğurun. İç malzeme hazırdır.

Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile açın. İstediğiniz büyüklükte kareler kesin ve ortalarına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru dört tarafından tutup ortada birleştirerek yapıştırın.

Hamurları 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. Haşlayıp süzdükten sonra yoğurt, nane yaprakları, tereyağında kavrulmuş baharat karışımı ve hazır domates sos ile ile tatlandırarak servise hazır edin.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Ülker’den rengarenk bayram neşesi: Sırma

Next Post

Tefal Infiny Press Revolution İle Daha Fazla Antioksidan

Yemek Zevki Editör

Next Post

Tefal Infiny Press Revolution İle Daha Fazla Antioksidan

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki