Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Künefe

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Künefe

Künefe

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Künefe

Malzemesi
• 500 gram tuzsuz taze peynir
• Kadayıf hamuru
• 100 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
• 1 kilo şeker
• Çeyrek limon
• Şeker ayarı kadar su
• Su, şeker ve sıktığınız limonu bir tencerede kaynatın
ve soğumaya bırakın.

Künefe Tarifi:
Kadayıf hamurunu elle açın veya rondoda ince ince doğrayın.
Peyniri küçük doğrayın ve rendeleyin. Kadayıf tepsisini tereyağı
ile yağlayın. İnce doğradığınız hamuru açık yer kalmayacak şekilde
tepsiye bir kat yayın. Peynirleri üzerine yayın. Üzerlerine
bir kat daha ince hamuru yayın. Yine açık yer kalmayacak ve çok
kalın olmayacak şekilde yayın ve elinizle iyice bastırın. Fırında
önce alt tarafı, sonra üst tarafı iyice pişirin. Fırından çıkar çıkmaz,
kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti üzerinde gezdirin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Karışık Pide

Next Post

Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Yemek Zevki Editör

Next Post
Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki