Krep Sarma

krepsarma

Krep Sarma

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

300 gram çipura balığı

50 gram ayıklanmış iskorpit balığı

1 adet al biber

Yarım kuru soğan

4 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

Yeteri kadar sıvı yağ

Krep İçin:

Yumurta

Süt

Un

Üzeri İçin:

50 gram kaşar peyniri

Sosu İçin:

1 çay bardağı likit krema

2 çorba kaşığı soya sosu

 

Hazırlanışı

Yumurta, süt ve un ile elde ettiğiniz hamurdan teflon tavada kızartarak krepler hazırlayın.

Tüm malzemeleri karıştırarak 10 – 15 dakika süreyle soteleyin. Hazırladığınız kreplerin içine harcı koyarak rulo şeklinde sarın. Krepleri kiremit güvece koyun. Üzerine sosunu ve kaşar peyniri rendesini serpin. 180 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında 10 dakika süreyle pişirin.

Sos için; Krema ve soya sosu bir tavada kaynayıncaya kadar çevirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir