Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo taze mantar
10-12 adet kültür mantarı
1 adet büyük boy soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ajvar sos (hazır biber sosu)
Üzeri İçin:
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram rendelenmiş keçi peyniri
1 çay bardağı krema
Hazırlanışı:
Mantarları nemli bir bezle silip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra sıvı yağda yumuşayana kadar kızartın. Kabukları soyulmuş taze patatesleri de ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Biber sosu sıcak suda inceltin. Patateslerin yarısına kadar biber soslu sudan ilave edin. Patatesler yumuşamaya başlayınca mantarları ilave edin. Birkaç dakika sonra kıyılmış dereotu ve tuz ile tatlandırın. Peynirleri krema ile karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kaplarına patatesli ve mantarlı karışımı paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Üstten ısıtılmış fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
#kremalıvepatateslimantar #mantar #kremalımantar #patateslimantar #mantar #food #yummy #dessert