Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kremalı ve Patatesli Mantar

by Hatice Ünal
14 Şubat 2024
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Kremalı ve Patatesli Mantar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo taze mantar

10-12 adet kültür mantarı

1 adet büyük boy soğan

3 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım demet dereotu

1 kahve fincanı ajvar sos (hazır biber sosu)

Üzeri İçin:

50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

50 gram rendelenmiş keçi peyniri

1 çay bardağı krema

Hazırlanışı:

Mantarları nemli bir bezle silip irice doğrayın. Soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra sıvı yağda yumuşayana kadar kızartın. Kabukları soyulmuş taze patatesleri de ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Biber sosu sıcak suda inceltin. Patateslerin yarısına kadar biber soslu sudan ilave edin. Patatesler yumuşamaya başlayınca mantarları ilave edin. Birkaç dakika sonra kıyılmış dereotu ve tuz ile tatlandırın. Peynirleri krema ile karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kaplarına patatesli ve mantarlı karışımı paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın.  Üstten ısıtılmış fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

#kremalıvepatateslimantar #mantar #kremalımantar #patateslimantar #mantar #food #yummy #dessert

 

Previous Post

Ananaslı Kereviz Salatası

Next Post

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Hatice Ünal

Next Post
Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki