Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK

(2 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet hazır milföy hamuru

4 adet kış eriği

1 tatlı kaşığı nişasta

2 çay kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.)

1 çorba kaşığı susam

Hazırlanışı:

Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırarak kıvam alana dek  pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını dört tanesini bir araya getirerek yeniden bir hamur oluşturun. Hamuru merdane yardımı ile incelterek yuvarlak bütün bir hamur elde edin. Hamurun ortasından başlayıp kenarlarından katlama yeri kalacak şekilde boşluk bırakarak üzerine dilimlenmiş kırmızı erikleri yerleştirin. Eriklerin üzerine de marmelatlı karışımı dökün. Hamurun kenarlarından katlayın, çatalla uçlarını hafifçe bastırın ki pişerken hamur kenarlarından açılmasın. Hamurun kenarlarına ve eriklerin üzerlerine susam serpin. 210 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

#eriklivemarmelatlımilföybörek ##eriklimilföybörek #marmelatlımilföybörek #börek #çaysaati

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir