Kremalı Pırasalı Börek Tarifi
Kremalı Pırasalı Börek İçin Malzemeler:
8 yaprak milföy hamuru (kare)
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç
5 kaşık sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1’er tatlı kaşığı karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı tuz
Kremalı Pırasalı Börek Hazırlanışı:
Pırasa ve havucu ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun. İndirmeye yakın krema, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın. Bir kenarda 15-20 dakika ılınması için bekletin. Kare milföy hamurunun ortasına bir dolu çorba kaşığı
pırasalı harçtan koyun. Milföyün uçlarını yukarda birleştirip bohça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.