Malzemeler:
- 1 su bardağı doğranmış kişniş yaprağı
- 1 kutu (450 gram) light (hafif) ekşi krema
- 2 çekirdekleri çıkarılmış jalapeno biberi
- 1½ tatlı kaşığı tuz (bölünmüş)
- 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
- 450 gram soyulmuş ve temizlenmiş orta boy karides
- 1 su bardağı doğranmış taze soğan
- ½ çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Servis için limon dilimleri
Hazırlanışı:
Kişniş, ekşi krema, jalapeno biberleri ve ½ tatlı kaşığı tuzu mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekin. Karışımı bir kâseye alın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Pirinç, karides, taze soğan, kalan tuz ve karabiberi mutfak robotunda hafif iri dokulu bir kıvam alana kadar çekin. Karışımdan yaklaşık 7–8 cm çapında 12 adet köfte şekli verin.
Büyük yapışmaz bir tavada yağı orta ateşte ısıtın. 6 köfteyi tavaya alın ve her iki yüzünü 2–3 dakika ya da hafif altın rengi alana kadar pişirin; tavadan alın. Gerekirse biraz daha yağ ekleyerek kalan köfteleri aynı şekilde pişirin. Köfteleri kremalı kişniş sosu ve arzuya göre limon dilimleriyle servis edin.