Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Kremalı Kişniş Soslu Karidesli ve Pirinçli Köfteler

by Hatice Ünal
18 Haziran 2025
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
483 10
0
Kremalı Kişniş Soslu Karidesli ve Pirinçli Köfteler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

  • 1 su bardağı doğranmış kişniş yaprağı
  • 1 kutu (450 gram) light (hafif) ekşi krema
  • 2 çekirdekleri çıkarılmış jalapeno biberi
  • 1½ tatlı kaşığı tuz (bölünmüş)
  • 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
  • 450 gram soyulmuş ve temizlenmiş orta boy karides
  • 1 su bardağı doğranmış taze soğan
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Servis için limon dilimleri

Hazırlanışı:

Kişniş, ekşi krema, jalapeno biberleri ve ½ tatlı kaşığı tuzu mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çekin. Karışımı bir kâseye alın ve buzdolabında soğumaya bırakın.

Pirinç, karides, taze soğan, kalan tuz ve karabiberi mutfak robotunda hafif iri dokulu bir kıvam alana kadar çekin. Karışımdan yaklaşık 7–8 cm çapında 12 adet köfte şekli verin.

Büyük yapışmaz bir tavada yağı orta ateşte ısıtın. 6 köfteyi tavaya alın ve her iki yüzünü 2–3 dakika ya da hafif altın rengi alana kadar pişirin; tavadan alın. Gerekirse biraz daha yağ ekleyerek kalan köfteleri aynı şekilde pişirin. Köfteleri kremalı kişniş sosu ve arzuya göre limon dilimleriyle servis edin.

Tags: fusion mutfağıkaridesli tariflerkişniş sospirinç köftesisağlıklı deniz ürünleri
Previous Post

Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek

Next Post

Ekşi Misket Limonlu Puding

Hatice Ünal

Next Post
Ekşi Misket Limonlu Puding

Ekşi Misket Limonlu Puding

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki