Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

by Yemek Zevki Editör
15 Ağustos 2022
in Günün Tarifi, Pilav Tarifleri, Tarifler
468 25
0
Közlenmiş Patlıcanlı Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

• 2 adet patlıcan

• 2 su bardaı süt

• 1 çay kaşıı kimyon

• 2 su bardaı pirinç

• 1 tatlı kaşıı limon suyu

• 2 çorba kaşıı zeytinyaı

• 1 çorba kaşıı tereyaı

• 1 çorba kaşıı souk tereyaı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı)

• 3 su bardaı sıcak su

• 3 dal taze soan

• Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunluunda ve kalınlıında kesin. Patlıcanları süt ve kimyon ilave edilmiş kabın içinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra süzüp yalı kaıt üzerine yayın. Tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar közleyin. Pirinci 1’er tatlı kaşıı tuz ve limon suyu ilave edilmiş ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra pirinci akan suyun altında yıkayıp süzün.

1 çorba kaşıı tereyaı ile 2 çorba kaşıı zeytinyaını tencerede ısıtın. Pirinci 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapaını kapatın. Pirinçler göz göz olunca pilavı ocaktan alın. Kalan 1 çorba kaşıı buzdolabından yeni çıkarmış olduunuz tereyaını pilavın üzerine küçük küçük parçalar halinde serpin. Közlenmiş patlıcanı ve ince doranmış taze soanı da tereyaın üzerine serpin. Pilavı karıştırmadan tencerenin kapaını kapatın. Pilavı 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

#pilav

Previous Post

Cevizli Kıyma Soslu Sıcak Humus

Next Post

Nohutlu Kabak

Yemek Zevki Editör

Next Post
Nohutlu Kabak

Nohutlu Kabak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki