Malzemeler:
• 2 adet patlıcan
• 2 su bardaı süt
• 1 çay kaşıı kimyon
• 2 su bardaı pirinç
• 1 tatlı kaşıı limon suyu
• 2 çorba kaşıı zeytinyaı
• 1 çorba kaşıı tereyaı
• 1 çorba kaşıı souk tereyaı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı)
• 3 su bardaı sıcak su
• 3 dal taze soan
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunluunda ve kalınlıında kesin. Patlıcanları süt ve kimyon ilave edilmiş kabın içinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra süzüp yalı kaıt üzerine yayın. Tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar közleyin. Pirinci 1’er tatlı kaşıı tuz ve limon suyu ilave edilmiş ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra pirinci akan suyun altında yıkayıp süzün.
1 çorba kaşıı tereyaı ile 2 çorba kaşıı zeytinyaını tencerede ısıtın. Pirinci 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapaını kapatın. Pirinçler göz göz olunca pilavı ocaktan alın. Kalan 1 çorba kaşıı buzdolabından yeni çıkarmış olduunuz tereyaını pilavın üzerine küçük küçük parçalar halinde serpin. Közlenmiş patlıcanı ve ince doranmış taze soanı da tereyaın üzerine serpin. Pilavı karıştırmadan tencerenin kapaını kapatın. Pilavı 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
#pilav