Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış makarna
2 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
4-5 dal dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin.
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp ay şeklinde doğranıp tuzla ovulmuş soğanı karamelize edin. Ocaktan alın, küp doğranmış domatesi ekleyip karıştırın.
Közlenmiş patlıcanları küp küp doğrayın ve soğanlı karışıma ilave edin. Haşlanmış makarnayı kavanoza aktarın, üzerine patlıcanlı karışımı dökün. En son irice doğranmış dereotunu yerleştirin. Yemeden önce malzemeyi birbirine iyice harmanlayın.