Malzemeler:
> 4-5 adet orta boy patlıcan
> 1 adet soğan
> 2 çorba kaşığı sıvı yağ
> 1 çay kaşığı toz şeker
> 1 çay kaşığı tuz
Hamuru İçin:
> 2,5 su bardağı un
> 1 paket kabartma tozu
> 1 çay kaşığı tuz
> 40 gram tereyağı
> 1 çay bardağı yoğurt
> 4 çorba kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin:
> 1 çorba kaşığı (tepeleme) kaymak
> 1 adet yumurta
Üzeri İçin:
> 1 kase doğranmış dil peyniri
Hazırlanışı:
Patlıcanı közleyin. Kabuğunu soyup kaşıkla sıyırarak çukur bir kaba alın.
Bıçakla irice doğrayın ve tuz ekleyip karıştırın.
Hamuru için; Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Küp küp doğranmış tereyağını, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, tart kalıbınızın içini kaplayacak şekilde elinizle açın. Daha sonra yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak hamuru yayın. Bu şekilde buzdolabına aktarın ve patlıcanlı karışımı hazırlayana dek buzdolabında bekletin.
1 adet soğanı zar şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağda tuz ve şekerle birlikte karamel rengini alana dek kavurun. Patlıcanı ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın.
Buzdolabından çıkardığınız tart hamurunun üzerine patlıcanlı karışımı dökün. 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Bu arada sosunu hazırlayın. Sosu için; Kaymağı ve yumurtayı iyice çırpın. 15. dakikada kişi fırından alın peynirin serpin, sosu da peynirlerin üzerine dökün. Tekrar fırına verin. Peynirler eriyip karamel rengine gelince fırından alın. Bence ılıkken dilimleyip servis yapın.