Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Közlenmiş Biberli Ezme

Közlenmiş Biberli Ezme

26

Malzemeler:

> 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi)

> 1 adet orta boy kuru soğan

> 1 çorba kaşığı nar ekşisi

> 2 çorba kaşığı biber salçası

> 2 çorba kaşığı limon suyu

> 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği)

> Kimyon, toz kırmızı biber

> 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

> 2 adet közlenmiş kırmızı biber

> 5-6 yaprak kurutulmuş domates

Hazırlanışı:

Cevizleri ılık suda ıslatıp  üzerindeki zarı temizleyin.  Kurutulmuş domates  yapraklarını da sıcak suda  yumuşayıncaya kadar  bekletin. Sos tenceresinde  yağı ısıtıp ince kıyılmış  soğanı kavurun. Ocaktan  alın. Kalan tüm malzemeyi  mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene dek karıştırın.

Aklınızda bulunsun:  Salçalı olduğu için tuz  eklemedik, salçanız tuzsuz  ise damak tadınıza göre tuz

OKU ➤  Hellmann’s lezzet ailesi, hardal ve barbekü sos ile büyüdü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir