Köz Biberli Acı Sos Eşliğinde Biberiyeli Mezgit Köfte Malzemeler:
300 gram mezgit fileto
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
1 paket çıtır pane harcı
1 dal biberiye
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Yarım limon kabuğu rendesi
Kızartmak İçin:
Ay çiçek yağı
Dip Sos İçin:
2 adet kırmızı biber
1 adet Knorr Acısso
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Servis İçin:
Roka
Köz Biberli Acı Sos Eşliğinde Biberiyeli Mezgit Köfte Hazırlanışı:
Mezgitleri doğrayıcıda tamamen püre olmayacak şekilde kıyın. Maydanoz ve dereotunu da bıçakla kıyarak mezgite ekleyin. Yumurta, galeta unu, rendelenmiş limon kabuğu, rendelenmiş soğan, sarımsak ve incecik kıyılmış biberiyenin yarısını harca koyun. Tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.
Kalan biberiyeleri incecik kıyıp Knorr Çıtır Pane Harcına ekleyin. Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirdiğiniz köfteleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra pane harcına bulayın ve kızgın ay çiçek yağında altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Pişen köfteleri bir kağıt peçete üzerine koyup fazla yağını alın.
Dip sos için; Ocakta közlediğiniz kırmızı biberleri soyun, bir tutam tuz, karabiber, ve zeytinyağı ekleyerek doğrayıcıda püre haline getirin. 2 yemek kaşığı Knorr Acısso ekleyerek dip sosu hazır edin.
Köfteleri dip sos ve roka ile servis edin.