Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri
468 25
0
Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

 2 adet koyun gerdanı
3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
50 gram tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

 Üzeri için:

20 gram tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Kıyılmış maydanoz

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi;

Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip kaynatın. Etleri, nohutu ve 1 çay kaşığı kadar tuzu kaynamış suya ekleyin. Safir Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kontrol düğmesini ‘’2’’ye ayarlayın. Buharı çıkınca ateşi kısın. Bu şekilde 25 dakika pişirin. Safir Düdüklü tencerenin buharı tamamen çıkınca kapağını
açın. Gerdan etini içinden alın. Kalan karışımın içine buğdayı ekleyin. Safir Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp buharı çıkınca tekrar ateşi kısın ve bu
şekilde 15 dakika daha pişirin. Buharı tekrar tamamen çıkınca kapağını açın. Tuz, karabiber, didiklenmiş gerdan eti ve tereyağı ile iyice karıştırarak tatlandırın. Arzunuza göre tereyağında kavrulmuş baharat ile servis yapabilirsiniz.

 

 

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Hünkar Beğendi

Next Post

Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması

Ahududulu Çikolatalı Kadayıf Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki