Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler:
200 gram az yağlı dana kıyma
500 gram yeşil domates
250 gram taze bakla
250 gram taze soğanın yeşillikleri
10 adet ekşi yeşil erik
Yarım demet dereotu
2 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1çay bardağı pilavlık bulgur
Tuz, karabiber
3-4 dal maydanoz
Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Hazırlanışı:
Kuru soğanı ince ince kıyıp pembeleşinceye kadar kavrun. Kıyma ilave edip sotelemeye devam edin. Ardından salçayı ekleyin. Pişme sırasına göre; ince doğranmış baklayı, yeşil domates ve taze soğanın yeşilliklerini atın. Bulguru da katıp, üzerini 3-4 parmak kadar geçecek şekilde suyunu ekleyin. Bu şekilde bir taşım kaynatın. Arzu ettiğiniz miktarda ince kıyılmış maydanoz ve dereotu koyabilirsiniz.