• 3/4 su bardağı Amerikan pirinci
• 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
• 10 adet mini havuç
• 10 adet mini kabak
• 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
• 1 çay bardağı yoğurt
• Tuz
Körpe Sebzeli Pirinç Salatası Tarifi:
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın.
Kabakları ve havuçları buharda 3 dakika haşlayın. Daha sonra boyuna dörde bölün. Sebzeleri zeytinyağıyla tavada hafifçe kavurun. Tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. Tüm malzemeyi, haşlayıp süzdüğünüz pirinçle harmanlayın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.