120 gram tereyağı
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pudra şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı baharat karışımı (tarçın, yenibahar, toz karanfil, mahlep)
2 çay kaşığı kabartma tozu
5,6- su bardağı un
1 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. Hafifçe karıştırın. En son azar azar unu ekleyerek yumu- şak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan yarım mandalina büyüklü- ğünde parçalar koparın. Her parçayı kömbe kalıbına yerleştirip şekillendirin ve daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine özenle dizin. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, isteğe göre kömbelerin üzerlerine pudra şeker serpin.