Ana Sayfa » Etiket arşivi: Kömbe

Etiket arşivi: Kömbe

Kömbe Nasıl Yapılır?

Yepyeni bir seneye başlamanın heyecanı ile ‘Sevgi’ dolu bir merhaba… Yılın ilk sayısında sizlerle olmak çok güzel, umarım hepiniz sağlıklı, sevgi ve lezzetli bir yıl geçirirsiniz. Bu yılın ilk sayısında da geçtiğimiz yıl başlattığım “Gastronomist” projeme devam ediyorum.  Bu ayda bu işi kendine meslek edinmenin dışında bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi …

Devamını oku »

Kömbe

Kömbe İçin Malzemeler: 120 gram tereyağı 1,5 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı pudra şeker 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (tarçın, yenibahar, toz karanfil, mahlep) 2 çay kaşığı kabartma tozu 5,6- su bardağı un 1 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı: Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. Hafifçe karıştırın. En …

Devamını oku »