Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Köfteli Bazlama Ekmeği

Köfteli Bazlama Ekmeği

kofteli-bazlama

Köfteli Bazlama Ekmeği Tarifi

Köfteli Bazlama Ekmeği İçin Malzemeler:
4 adet orta boy bazlama
120 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı Kaliforniya biberi
40 gram tereyağı
Köfte İçin:
300 gram dana kaburga kıyma
2 diş sarımsak
1 adet orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sos İçin:
1 adet orta boy domates
30 gram ketçap
3 yaprak taze fesleğen
30 gram tereyağı
Tuz
Karabiber

Köfteli Bazlama Ekmeği Hazırlanışı:
Köfte için; Soğan ve sarımsakları çok ince şekilde doğrayın ve kıymaya ilave edin. Baharatları ve tuzunu arzu ettiğiniz miktarda ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra köfteyi dinlendirin ve ince silindir bir şekil verin. Sos için; Tereyağını eritin. Domateslerin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayarak soteleyin. Sulanıp pişen domatesin içerisine ketçap koyarak kaynatın. Baharatları ve tuzunu koyduktan sonra bir taşım daha kaynatın ve blendırda çekin. Henüz sıcakken taze fesleğen yaprağını ince ince doğrayın ve sosun içerisine
atarak karıştırın. Sosu soğumaya alın. Bazlamayı ortadan ikiye bölün. Bir katının içerisine gelecek şekilde sosu sürün, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Köfteleri peynirin üzerine dizin ve en üste ayıklayıp minik küp şeklinde doğradığınız biberleri karışık bir şekilde serpin. Bazlamayı fırın tepsisine alın, üzerini kapatmadan, önceden ısıtılmış ve 240 dereceye ayarlanmış fırına atın ve köfteler pişinceye kadar fırınlayın. Köfteler piştikten sonra bazlamanın diğer katını üstüne kapatın ve 1 dakika daha fırında tutun. Fırından çıkartarak her iki tarafına da tereyağı sürün. Hazırladığınız bazlamaları dört parçaya bölüp servis tabağına alın. Arzunuza göre kızarmış patates, soslar ve karışık yeşillikler ile süsleyerek servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir