• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı su
• 5,5 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 çay bardağı un
(Hamuru açmak için)
• Tuz
İç Malzemesi:
• 500 gram kıyma
• 1 adet büyük soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
• 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
• 1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
İç malzemesi için; Soğanı kıyıp kıyma ile birlikte kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır. Hamur için; Su, tuz, sirke ve yumurtaları büyük bir kabın içinde iyice karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Hamuru 16 eşit parçaya ayırın. 8 parçayı üzerlerine un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın. Tereyağını bir tavada eritin. Açtığınız hamurların aralarını yağlayın ve 40 santimlik yağlanmış fırın tepsisine üst üste yerleştirin. Üzerine iç malzemeyi yayın. Kalan 8 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayıp iç malzemenin üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarını elinizle özenle kapatın. Üzeri sosu için; Erimiş tereyağını yumurta sarısı ile karıştırın. Sosu hamurun her tarafına eşit şekilde sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.