Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Kıymalı Börek

by Yemek Zevki Editör
08 Aralık 2013
in Tarifler
473 20
0
Kıymalı Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kiymalibörekMalzemeler:

• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı su
• 5,5 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 çay bardağı un
(Hamuru açmak için)
• Tuz

İç Malzemesi:

• 500 gram kıyma
• 1 adet büyük soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım demet maydanoz
• Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
• 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
• 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Soğanı kıyıp kıyma ile birlikte kavurun. Salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edin. 10 dakika pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır. Hamur için; Su, tuz, sirke ve yumurtaları büyük bir kabın içinde iyice karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Hamuru 16 eşit parçaya ayırın. 8 parçayı üzerlerine un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın. Tereyağını bir tavada eritin. Açtığınız hamurların aralarını yağlayın ve 40 santimlik yağlanmış fırın tepsisine üst üste yerleştirin. Üzerine iç malzemeyi yayın. Kalan 8 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayıp iç malzemenin üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarını elinizle özenle kapatın. Üzeri sosu için; Erimiş tereyağını yumurta sarısı ile karıştırın. Sosu hamurun her tarafına eşit şekilde sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kare şeklinde dilimleyip servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Kani Nigiri

Next Post

Brownie

Yemek Zevki Editör

Next Post
Brownie

Brownie

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki