Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet enginar, temizlenmiş
1 çay bardağı zeytinyağı
10-12 adet arpacık soğan
2 adet orta boy taze kırmızı patates
1 limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Enginarları pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve kabuğuyla birlikte iri küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz malzemeyi tencerenin içinden alın. Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerlerine limon suyu sıkın. Tencerenin içinden aldığınız malzemeyi üzerlerine paylaştırın. Tuzu serpin, kalan zeytinyağını dökün. Kısık ateşte, yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın, 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin, kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
#KırmızıPatatesliveArpacıkSoğanlıEnginar #enginar #enginarzamanı #sebzeyemekleri #ramazan #food #yummy