Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kiremitte Söğürme Kebabı
Kiremitte Söğürme Kebabı

Kiremitte Söğürme Kebabı

Malzemeler

Kiremitte Söğürme Kebabı

150 gram kuzu eti

1 adet patlıcan

1 adet domates

1 adet sivri biber

1 diş sarımsak

25 gram rendelenmiş kaşar peyniri

15 gram tereyağı

1 tutam pul biber

1 tutam karabiber

1 tutam tuz

Kiremitte Söğürme Kebabı Tarifi:

Patlıcan, domates ve biberi kısık ateşte közleyin. Közlenmiş malzemelerin kabuklarını soyup doğrayın ve marine edin. 1 diş sarımsağı döverek ilave edin. Tereyağını ayrı bir tavada eritirken, marine ettiğiniz malzemeleri içerisine katıp, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek karıştırın. Tereyağı eridikten sonra karışımı ayrı bir tabağa alıp, ayrı bir tavada 150 gram kuzu etini sotelemeye bırakın.  Etler piştikten sonra marine ettiğiniz ve ayrı kapta duran  sebze közlemelerini servis tabağına yayın. Etleri üzerlerine serpiştirin. Etlerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini gezdirerek, fırında 3 dakika pişirdikten sonra servis aşamasına geçin.

OKU ➤  Sedef Yeni Nesil A.Ş. "Şehirlerde Yaşayanların Gerçek Gıdaya Ulaşmasını Sağlayan Küçük Üreticileri Destekliyoruz"

Bir Yorum

  1. Ellerine sağlık canım,yoğurtlu pfcre tarifinin dışında bir tarif deemnemiştim bende..Peynirle de gfczel olacağını dfcşfcnfcyorum..Afiyet olsun.sevgilerimle..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir