Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Kirde Kebabı

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Kirde Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

37

Kirde Kebabı Malzemeler:

> 2 adet yumurta > 1 su bardağı süt

> 1 su bardağı un > Tuz > Kızartmak için sıvı yağ

> 300 gram yağlı kuşbaşı doğranmış et

> Taze kırmızı biber > Taze yeşil biber

> 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 2 yemek kaşık sıvı yağ

> 1 yemek kaşığı tereyağı > 2 yemek kaşığı domates salçası

> Pul biber > Karabiber > Tuz

Üzeri İçin:

> Sarımsaklı yoğurt > 2 kaşık sıvı yağ

> 1 tatı kaşığı kırmızı toz biber

> Süslemek için maydanoz ve domates

Kirde Kebabı Hazırlanışı:

Akıtma için; Malzemeleri bir kapta homojen olana kadar mikserle çırpın. Yapışmaz bir krep tavasını silikon bir fırçayla yağlayın. Kısık ateşte akıtmadan 1 kepçe koyarak tavaya yayın. İki tarafını da pişirin. Et sote için; Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp ocağın altını yakın. Kızdırdığınız yağa doğranmış eti ekleyip hızlı bir şekilde 1 dakika boyunca karıştırın. Etler suyunu salmaya başlayınca salçayı ve doğranmış domatesi ekleyin. Ocağın altını kısarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Doğradığınız biberleri ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekleyip 20 dakika daha pişirin. Yemeği sunuma hazırlamak için; Tabağa 1 tane akıtma koyun. Araya pişirdiğiniz et harcını koyun ve üzerine tekrar akıtma koyun. Bu işlemi 4 kat olana kadar yapın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Bir sos tavasında sıvı yağı kızdırın ve üzerine kırmızı biberi ekleyip 3-4 saniye karıştırıp ocağın altını kapatın. Sosu da en üste döküp maydanoz ve domatesle süsleyin.

Tags: Kirde KebabıKirde Kebabı HazırlanışıKirde Kebabı MalzemeleriKirde Kebabı Tarifi
Previous Post

Kırmızı Köz Biber Çorbası

Next Post

Köz Biberli Patlıcan Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Köz Biberli Patlıcan Sarma

Köz Biberli Patlıcan Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki