Kirde Kebabı Malzemeler:
> 2 adet yumurta > 1 su bardağı süt
> 1 su bardağı un > Tuz > Kızartmak için sıvı yağ
> 300 gram yağlı kuşbaşı doğranmış et
> Taze kırmızı biber > Taze yeşil biber
> 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 2 yemek kaşık sıvı yağ
> 1 yemek kaşığı tereyağı > 2 yemek kaşığı domates salçası
> Pul biber > Karabiber > Tuz
Üzeri İçin:
> Sarımsaklı yoğurt > 2 kaşık sıvı yağ
> 1 tatı kaşığı kırmızı toz biber
> Süslemek için maydanoz ve domates
Kirde Kebabı Hazırlanışı:
Akıtma için; Malzemeleri bir kapta homojen olana kadar mikserle çırpın. Yapışmaz bir krep tavasını silikon bir fırçayla yağlayın. Kısık ateşte akıtmadan 1 kepçe koyarak tavaya yayın. İki tarafını da pişirin. Et sote için; Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp ocağın altını yakın. Kızdırdığınız yağa doğranmış eti ekleyip hızlı bir şekilde 1 dakika boyunca karıştırın. Etler suyunu salmaya başlayınca salçayı ve doğranmış domatesi ekleyin. Ocağın altını kısarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Doğradığınız biberleri ekleyin. Baharatları ve tuzu da ekleyip 20 dakika daha pişirin. Yemeği sunuma hazırlamak için; Tabağa 1 tane akıtma koyun. Araya pişirdiğiniz et harcını koyun ve üzerine tekrar akıtma koyun. Bu işlemi 4 kat olana kadar yapın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Bir sos tavasında sıvı yağı kızdırın ve üzerine kırmızı biberi ekleyip 3-4 saniye karıştırıp ocağın altını kapatın. Sosu da en üste döküp maydanoz ve domatesle süsleyin.