Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)

30

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Malzemeler:

Kibbe İçin:

> 500 gram kuzu kıyması

> 350 gram ince bulgur

> 1 çorba kaşığı sıvı yağ

> Tuz, karabiber

İç Malzemesi İçin:

> 50 gram çam fıstığı

> 200 gram kıyma

> 5 adet soğan> 1 kahve fincanı sıvı yağ >

Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

> Antepfıstığı içi

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Hazırlanışı:

Bulguru soğuk suda 15 dakika beklettikten sonra süzün. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını karamel rengini alana kadar kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyin. Kısık ateşte, suyunu salana kadar kavurun. Daha sonra 200 gram kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 10 dakika pişirin. Kıymalı karışımı ocaktan alın, süzgece alıp soğumaya bırakın. Hamuru için; Yoğurma kabında kıymayı, ince bulguru, tuzu ve karabiberi yoğurun. Yuvarlak bir fırın tepsisini (çapı 22-25 cm’lik) yağlayın. Hamurun yarısını tepsiye serin, üzerine kıymalı iç harcından yayın. Üzerini de kalan hamurla kaplayın. 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın, fazla yağı varsa yağını süzün. Daha sonra dilimleyip isteğe göre Antepfıstığı içi ile süsleyerek servise hazır edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir