Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)

by Yemek Zevki Editör
19 Kasım 2014
in Et Yemekleri
473 20
0
Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

30

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Malzemeler:

Kibbe İçin:

> 500 gram kuzu kıyması

> 350 gram ince bulgur

> 1 çorba kaşığı sıvı yağ

> Tuz, karabiber

İç Malzemesi İçin:

> 50 gram çam fıstığı

> 200 gram kıyma

> 5 adet soğan> 1 kahve fincanı sıvı yağ >

Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

> Antepfıstığı içi

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Hazırlanışı:

Bulguru soğuk suda 15 dakika beklettikten sonra süzün. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını karamel rengini alana kadar kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyin. Kısık ateşte, suyunu salana kadar kavurun. Daha sonra 200 gram kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 10 dakika pişirin. Kıymalı karışımı ocaktan alın, süzgece alıp soğumaya bırakın. Hamuru için; Yoğurma kabında kıymayı, ince bulguru, tuzu ve karabiberi yoğurun. Yuvarlak bir fırın tepsisini (çapı 22-25 cm’lik) yağlayın. Hamurun yarısını tepsiye serin, üzerine kıymalı iç harcından yayın. Üzerini de kalan hamurla kaplayın. 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın, fazla yağı varsa yağını süzün. Daha sonra dilimleyip isteğe göre Antepfıstığı içi ile süsleyerek servise hazır edin.

Tags: Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)Kibbe Siniye TarifiTepsi Kebabı HazırlanışıTepsi Kebabı MalzemelerTepsi Kebabı Tarifi
Previous Post

Sağlıklı Beslenme Kahvaltıyla Başlar

Next Post

Babagannuş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Babagannuş

Babagannuş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki