Yapım: Yıldız Özsamaha
Malzemeler:
2 tavuk but
1 çay bardağı noodle
5 sap kereviz ya da 1 kereviz
2 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet tavuk çeşnisi (bulyon)
1 adet havuç
½ çay bardağı haşlanmış mısır
1 adet limon
Bir tutam kimyon
Hazırlanışı:
Tavukları güzelce yıkayın ve haşlanması için bir tencereye alın. Diğer yanda havuç, soğan, kereviz ve sarımsak doğrayın ve kaynayan tavuğun üzerine ekleyin. Daha sonra mısır, kimyon, sıkılmış limon ve çeşni ilave edin. Tavuğu yaklaşık 20 dakika haşlandıktan sonra noodel’ları ufak parçalar halinde kırıp çorbaya atın. Pişmeye yakın kerevizin yeşil kısımlarını küp küp doğrayıp çorbaya ekleyin.
#kerevizlitavukçorbası #tavukçorbası #çorba #soup #wintersoup #winter #food #yummy