> 2 adet orta boy kereviz
> Yarım limonun suyu
> 2 çorba kaşığı tereyağı
> 2 çorba kaşığı un > Tuz
> 2 su bardağı süt
> Taze çekilmiş karabiber
> 1 tutam muskat
> 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peynir
Kereviz Beğendi Hazırlanışı:
Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca kerevizleri aktarın. Üzerini bir parmak geçecek kadar suyu tencereye dökün, tuzu serpin ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kerevizleri orta ateşte 25 dakika haşlayın. Ayrı bir sos tenceresini de ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca tereyağını ve unu ekleyin. Çırpma teli yardımı ile sürekli çırparak kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz kerevizleri, tuzu, sütü ekleyin. Püre haline gelince taze çekilmiş karabiberi, rendelenmiş muskatı ve rendelenmiş eski kaşar peynirini ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. İsteğe göre et sotenin, tas kebabın veya ızgara etlerin yanında sıcak sıcak servis yapın.