Malzemeler
35 gram kuzu döş eti
35 gram kuzu but eti
35 gram dana tranş
35 grama kuyruk yağı
Yeterli miktarda tuz
Karabiber
Pul biber
Garnitür İçin:
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet pancar
1adet kabak
Tuz
Sıvı yağ
Çekilmiş beyaz biber
Çekilmiş kırmızı tane karabiber
Bulgur Pilavı İçin:
Bulgur
Kuru soğan
Salça
Tuz
Nane, karabiber
Mantar ve taze nane
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Kuzu döşü, kuyruk yağını, kuzu budu, dana tranşı bir zırh veya bıçak yardımıyla kebap kıvamına gelene dek çekin. Ardından tuz ve karabiber ilave edin. Kıymayı ikiye bölün. Kebabın bir yarısına pul biber ilave edin, diğer yarısı olduğu gibi kalsın. Kebapları mangalda veya ızgara tavada pişirip garnitür eşliğinde servise sunun. Garnitür İçin; Sebzelerden parizyen kaşık yardımıyla parçalar çıkardıktan sonra hafif suda haşlayın. Bir tavada tereyağı veya sıvı yağla soteleyip baharatları ekledikten sonra servis aşamasına geçin.