Boyut Değiştiren Lezzetler
Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre Akkor’un Rokalı Uludağ Kebabı, eritme peynirle buluşturduğu arpa şehriyeli pilavı, leziz köfteleri ve tavukları, Özsüt’ün lezzetli salataları ile birlikte sizi baştan çıkarmaya yetiyor da artıyor bile.
Kayseri Yağlaması
(4 Kişilik)
Kayseri Yağlaması İçin Malzemeler:
500 gram kıyma
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase süzme yoğurt
5-6 dal maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
6 adet tortilla ekmeği
Tuz
Karabiber
Kayseri Yağlaması Hazırlanışı:
Kıymayı tereyağında kavurun. Küp doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Kıymalı bir sos elde edin. Tortilla ekmeklerini fırında ısıtın, ortadan dörde bölün. Servis edeceğiniz tabakta her katının arasına kıymalı karışımdan ekleyin. Katların arasına kıyılmış maydanoz da serpiştirebilirsiniz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Tabağın kenarına kaşığın arkasıyla yoğurdu yayıp, tabağın geneline maydanoz serpip servis edin.
Şef: Yunus Emre AKKOR
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN