Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kayısılı Laz Böreği

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
458 35
0
Kayısılı Laz Böreği
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
Hamuru için:
• 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ • 3 adet yumurta
• 1 kilo un • 1 yemek kaşığı sirke ve kabartma tozu

Şerbeti İçin:
• 3 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu

Kreması İçin:

• 1 litre su
• 1 su bardağı nişasta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı çekirdeği alınmış kayısı
• 300 gram tereyağı
• Bir tutam karabiber

Kayısılı Laz Böreği Tarifi:
Şerbeti için; Tüm malzemeyi sos tenceresinde yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Hamurun bütün malzemelerini karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde 40 adet beze hazırlayıp bir tepsiye yerleştirin ve dinlenmeye bırakın.

Bu arada kreması için sütü, nişastayı, şekeri ve yumurtayı çok kısık ateşte sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve 100 gram tereyağı ile bir tutam karabiber ekleyin. Mikserle çırpın. Püre haline getirmiş olduğunuz kayısıları da ekleyin. Tekrar çırpın. Soğumaya bırakın.

Hamur parçalarını un serpilmiş geniş bir tezgahın üzerinde üçer üçer ve toplamda 15 kat olacak şekilde açın, yufkaların tam ortasındaki katına kremasından yayın. En son kata kalan tereyağını eritip ılıttıktan sonra yufkaların üzerine dökün. Hafifçe dilimleyip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında kızartın. Fırından alın, soğuyunca soğuk şerbeti dökerek tatlandırın. İsteğe göre fıstık ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz.

 

Tags: BalıkBasit Yemekler
Previous Post

Sarıyer Böreği

Next Post

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sarımsaklı Sebze Kavurma

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki