Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kayısılı Laz Böreği

Kayısılı Laz Böreği

Malzemeler:
Hamuru için:
• 1 su bardağı yoğurt • 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı sıvı yağ • 3 adet yumurta
• 1 kilo un • 1 yemek kaşığı sirke ve kabartma tozu

Şerbeti İçin:
• 3 su bardağı toz şeker • 3 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu

Kreması İçin:

• 1 litre su
• 1 su bardağı nişasta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı çekirdeği alınmış kayısı
• 300 gram tereyağı
• Bir tutam karabiber

Kayısılı Laz Böreği Tarifi:
Şerbeti için; Tüm malzemeyi sos tenceresinde yoğun bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Hamurun bütün malzemelerini karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde 40 adet beze hazırlayıp bir tepsiye yerleştirin ve dinlenmeye bırakın.

Bu arada kreması için sütü, nişastayı, şekeri ve yumurtayı çok kısık ateşte sos tenceresinde sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve 100 gram tereyağı ile bir tutam karabiber ekleyin. Mikserle çırpın. Püre haline getirmiş olduğunuz kayısıları da ekleyin. Tekrar çırpın. Soğumaya bırakın.

Hamur parçalarını un serpilmiş geniş bir tezgahın üzerinde üçer üçer ve toplamda 15 kat olacak şekilde açın, yufkaların tam ortasındaki katına kremasından yayın. En son kata kalan tereyağını eritip ılıttıktan sonra yufkaların üzerine dökün. Hafifçe dilimleyip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında kızartın. Fırından alın, soğuyunca soğuk şerbeti dökerek tatlandırın. İsteğe göre fıstık ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz.

 

OKU ➤  Prof. Dr. Ayşe Baysal: “Tam tahıl tüketimi çok önemli”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir