Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Katmer Tatlısı (Kahiye)

by Yemek Zevki Editör
12 Haziran 2015
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Katmer Tatlısı (Kahiye)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

katmer-tatlisi-yemek-zevki

Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler:

12 adet hazır baklava yufkası

200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi

50 gram taze kaymak

50 gram tereyağı

Şerbeti İçin:

1 kilo toz şeker

500 ml. su

1 adet limonun suyu

(6 Kişilik) 

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Yufkaların aralarına eritilip ılınmış tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Yufkaların üzerine spatula yardımı ile kaymaktan sürün, Antepfıstığı içi serpin. Zarf şeklinde katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, iyice kızartın. Fırından alın, kızaran yufka sıcakken soğuyan şerbeti hemen üzerine dökün. İsteğe göre ılık olarak da servis yapabilirsiniz.

 

Tags: iftar yemekleriftarda tatlı çeşitlerikahiyekahiye tarifikatmerKatmer TatlısıKatmer Tatlısı HazırlanışıKatmer Tatlısı Malzemelerkatmer tatlısı nasıl yapılır?Katmer Tatlısı tarifiKatmer Tatlısı YapımıRamazan ayıramazan mönüsütatlıyemek zevki
Previous Post

Çökelek Salatası Video

Next Post

Armut Kompostosu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Armut Kompostosu

Armut Kompostosu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki